OVER MIJ

Toen ik in 2006 de marathon van New York liep zat ik in een enorme flow. Ik stond overdag voor de klas, ’s avonds gaf ik sportles, genoot van mijn gezin en maakte met de buurtkinderen voorstellingen. Whoop whoop alles kreeg ik voor elkaar en de marathon liep ik onder de 4 uur: super trots.

Lopen was mijn uitlaatklep en gaf me enorme energie om alle andere dingen voor elkaar te krijgen. Ondanks dat mijn knieën opspeelden ging ik door met halve marathons en kortere afstanden. Tot ik op een gegeven moment niets meer kon. Ik kon geen trap meer op en af en gewoon lopen was ook pijnlijk.  Werken werd ook ineens teveel en ik kwam in donkere wolken terecht. Toen die wolken pikzwart werden dacht ik ‘en nu is het klaar’.


Ik ben de oefeningen die ik tijdens de sportles binnen gaf zelf buiten gaan doen. Rustig opbouwen en gaan genieten van de seizoenen en de helende kracht van de natuur en het bewegen. Fiitness- en Pilatesoefeningen ben ik standaard gaan samenvoegen en ik ben gaan mediteren.

De energie, blauwe lucht, zon en inspiratie kwamen weer terug. Het werd duidelijk wat ik echt wilde en dat ik daarin focus aan moest gaan brengen. Ik voelde me weer sterk en veerkrachtig, mijn knieën gingen weer beter. Ik wist dat dat kwam door de combinatie van buiten trainen, de oefeningen combinatie en het bewust zijn van je brandstof en gedachten.


In 2010 was Dagelet Sport een feit. Nog elke dag ben ik daar dankbaar voor.


Groene oefeningen maken mij blij. Ik ben onrustig in mijn leergierigheid. Herken veel in de HSP-er en houd van afwisseling. Elke week hetzelfde vind ik saai.

Zorg voor je grootste goed. Ga naar buiten, beweeg en neem verantwoordelijkheid voor je voeding en gedachten. Lekker in je vel zitten betekent meer energie, een hogere belastbaarheid, meer zelfvertrouwen en meer balans. Bewegen is een wondermiddel en verbetert de kwaliteit van je leven. Ons lichaam is ervoor gemaakt.


Als je mij zou kennen zou je weten dat:

Mijn katten Lois en Nowy mijn extra kinderen zijn.

Ik dol ben op gekleurde muren (blauw van de lucht, groen van de natuur en geel van de zon).

Variatie en afwisseling voor mij heel belangrijk is.

Ik naast mijn brede sociale leven af en toe een kluizenaar wil zijn in ons boshuisje.

Ik graag natuurmeisje.nl ben.

Ik geloof in ‘alles met mate’ maar dat een uitdaging voor mij blijft.


Dokus heeft haar fitness A, B en fitnessMaster diploma. Ze is gecertificeerd Polestar Pilates Comprehensive docent. Bij de Pilatescompany en bij Smart Body heeft ze Pilates Mat opleidingen gedaan. Daarnaast blijft ze altijd heel actief in bijscholingscursussen en verdiepingsworkshops/opleidingen.


Heb je behoefte aan privélessen in het park, squashles of voedingsadvies, dan verwijs ik je heel graag door naar de pagina van  Lucas Buit.