PERSONAL TRAINING LUCAS BUIT

Lucas Buit geeft personal training, squashles en voedingsadvies. Hieronder zijn verhaal.


 LUCAS:

Na mijn middelbare school heb ik de stap gezet om professioneel te gaan squashen. Dit heeft geresulteerd in onder andere het behalen van 9 titels als Nederlands Kampioen en een hoogste wereldranking van 38. Verder heb ik meer dan 250x voor het Nederlands team mogen spelen en ben ik bijna 10 jaar lang de Bondscoach van het Nederlands mannenteam geweest.
Al tijdens mijn carrière ben ik begonnen met lesgeven/coachen en heb ik ook mijn diploma’s level A en B behaald. Nadat ik ben gestopt met professioneel squashen heb ik me verder toegelegd op het coachen en lesgeven. Zo ben ik behalve Bondscoach ook nog de coach geweest van LJ Anjema(nr 9 vd wereld) en Natalie Grinham(nr 2 van de wereld). Daarnaast heb ik lesgegeven op allerlei niveaus, van beginners tot clubspelers en dus ook spelers die ambitie hadden om de top te halen.
Een ander hoofdstuk in mijn leven begon toen ik aan de slag ging bij Amstelborgh/Borchland als manager van de squash. In deze functie was ik verantwoordelijk voor onder andere het opzetten van een bedrijvencompetitie, de reguliere competitie, laddercompetitie, lesgeven en alles wat er verder bij komt kijken om een squashcentrum te runnen. Dit heb ik ruim 8 jaar mogen doen, van 2013 t/m 2021. Helaas is dit avontuur tot een eind gekomen omdat Amstelborgh/Borchland niet meer bestaat sinds juni 2021.
Door de start van de Coronacrisis begin 2020 werd ik plotseling werkeloos en begon ik me af te vragen wat ik nog wel kon gaan doen en leuk zou vinden. Het antwoord hierop was Personal training geven! Ik had hier al wat ervaring in omdat ik een aantal squashers fysieke training gaf maar ik realiseerde dat dit niet genoeg was om echt iets op te bouwen. Ik ben de opleidingen Fitness Trainer en Personal trainer gaan volgen aan de DHDA(Dutch Human Development Academy) en heb deze afgerond aan het begin van 2021. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een hele goede beslissing is geweest omdat ik sindsdien veel Personal training heb gegeven en ik vind het echt heel leuk om te doen. Ik geef voornamelijk les in het Beatrixpark maar ook wel in het Amstelpark, Vondelpark of evt op andere locaties.
Een andere opleiding waar ik begin dit jaar mee ben begonnen is de opleiding tot Voedingsdeskundige. Ik hoop deze studie begin september 2021 af te ronden. Het blijkt toch dat een hoop mensen die ik lesgeef graag iets willen afvallen en/of gezonder willen eten en drinken. Deze opleiding is dan ook een mooie aanvulling op mijn huidige werk als Personal trainer en Squashcoach.


Voor vragen of informatie kunnen jullie mijn mailen op l.buit@chello.nl of mobiel bellen op nummer 06-51520009. 

 

Sportieve groet,  Lucas 


   

Lucas Buit
  • Nederlands kampioen: 1992,1994 t/m 2000, 2002
  • British Master 2007, 2008
  • Hoogste positie Wereldranglijst: 38
  • Aantal interlands: 250++
  • Lid Nederlands Team: 1987 t/m 2007
  • Bondscoach Nederlands Squashteam Heren: 2006 t/m 2015
  • Privé coach van onder andere Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham
  • Manager Squash Club Borchland